Siirry pääsisältöön

Loppuvuoden jorinoita



Mistähän sitä oikein aloittaisi. Pitkälti fiilikset on samat kuin syyskuun postauksessa, ehkä tähän voi vielä lisätä lopullisen kyllästymisen jatkuvaan valitukseen ja vaatimiseen eli tämä kuuluisa kun mikään ei riitä. Viime postauksen jälkeen oikeastaan kamelin selkä katkesi. 

Välillä jo suunnittelin jaksavani ensi vuoden pakertaa vielä yhdistyksen asioita hoidellen ja kovasti aloitettiin jo suunnittelu vaikka ja minkä suhteen. Valitettavasti se into lopahti lyhyeen. Kun joka asiasta löydetään moitittavaa, tikusta tehdään asiaa ja jos ei muuta niin keksimällä keksitään moitittavaa vie se innon toisille tekemisestä kokonaan. Tulin siihen lopputulokseen, etten halua, pysty enkä jaksa tehdä yhtään mitään rotuyhdistyksen eteen jatkossa. Paljon parempi, että osaavammat astuvat puikkoihin ja ohjaavat yhdistystä haluamaansa suuntaan. Hieman ristiriitaiset fiilikset on tästä päätöksestä. Harmittaa, että muutama asia jäi kesken, mutta suurin tunne on helpotus. Enään ei tarvitse stressata eikä olla porukan sylkykuppina päivästä toiseen. Toki tähän on pakko sanoa vielä kun yhteistyö toimii on tekeminen helppoa ja mukavaakin vaikka aina ei kaikkien asioiden kanssa yksimielisiä ollakaan. Haluankin lähettää kiitokset kuluneesta vuodesta ja yhteistyöstä jalostustoimikunnalle Petra, Hanna, Outi, Soile ja Mia paljon saatiin aikaan vaikka vuosi oli hankala. Jatkakaa samaan malliin! Juho #ilonkautta! Moona, Virva, Kirsi, Hanna, Marika ja Mari yhteistyö teidän kanssa ollut ihanan mutkatonta. Ja viimeisenä eikä suinkaan vähäisimpinä Petra ja Tarja kiitos nauruista ja tuesta jopa epätoivon hetkinä. 

Vuosi kokonaisuudessaan ollut isojen muutosteen vuosi. Aloitimme vuoden ns suurperheenä lapset asuivat kotona ja koiria oli 3. Nyt olemme isännän kanssa kaksin ja koiriakin vain yksi lapset käyvät kyläilemässä. Näin se elämä muuttuu hyvinkin nopeasti. Sopeutuminen on itselle ollut ajoittain hyvinkin hankalaa kun on tottunut siihen, että talo on täynnä porukkaa sekä elämää ja yhtäkkiä on hiljaista kuin huopatossu tehtaalla. Yhden koiran kanssa elämä on ehkä liiankin helppoa ja rehellisyyden nimissä niin kaipaan koirien keskinäisen leikkimisen ja touhuamisen seuraamista äärettömän paljon ja kaipaan mun tyttöjä enemmän kuin osaan pukea sanoiksi. Jotenkin tuommoinen yksinäinen koira on vähän reppana. Ihminen kun ei voi olla se toinen koira ja koirakaveri ikinä.

Kuvat Marina Kärkkäinen  

 

Ollaan me jotain saatu aikaiseksikin tänä vuonna haasteista huolimatta. Pirun korona on sotkenut monet suunnitelmat, mutta osa sentään toteutui. Kesäkuussa pidettiin jo perinteeksi muodostunut Meillon leiri. Kiva porukka, mielettömän hyvät valmentajat, kauniit puitteet ja upea ilma eli ei olisi voinut pyytää enempää. Kiitos kaikille mukana olleille.

Terveyttä on tutkittu tänä vuonnakin ja jotain tulosta ja testiäkin tehty. Eli tässä listaa vuodelta 2020; 

Africa Ariel 
Ultra, EKG, 24h holter ei DCM oireita 
vWD-vapaa 
CAH MO 
 
Afrodite di Meillon 
Ultra, EKG, 24h holter ei DCM oireita 
 
Fanta Delloronero kennel 
HD B/B 
ED 0/0 
VA0 
LTV0 
SP1 (epävirallinen) 
DCM geenitestit ja vWD tulossa vielä toivottavasti tämän vuoden puolella 
 
Meillon Illusion Angel 
24h holter ei DCM oireita 
SM-sprint 2 x 1,5km miesten b-sarja 
IFH1 käytiin starttaamassa ja "startiksi jäi" näin omistajan sanoin eli tulosta ei tullut. Ihanaa aktiivisuutta 9-vuotiaalta vetskulta. 
 
Meillon Imagine This 
ultra, EKG, 24h holter ei DCM oireita
 
Meillon Ideal Prettyprincess 
ultra, EKG, 24h holter; holterissa lisälyöntejä 1 tuplalyönti ja 1 rypäs, ultra näytti hyvälle. Kiialla ei toistaiseksi ole oireita ja elää vauhdikasta vetskun elämään kuin ennenkin. Sydäntä kuitenkin seuraillaan. 
 
Meillon Janis Joplin 
IFH1 pisteillä 94. 
 
Meillon Judas Priest 
24h holter ei DCM oireita 
LD starklass eli TOKO alokasluokka muutama startti joista 1 ykköstulos. 
 
Meillon Kain 
24h holter ei DCM oireita 
vWD-vapaa 
BH 
SDY Open Show BIS 2020 
 
Tahi-Reme Gina 
HD B/B 
ED 0/0 
VA0 LTV1 
SP0 (epävirallinen) 
silmät terveet 
MH 

Kiitos kaikille aktiivisille omistajille. Olette ihania ilman teitä ei tästä kasvatus hommasta tulisi mitään. Nyt oodotellaan K-pentujen terveystuloksia jännityksellä. Toivottavasti ensi vuosi on kokeiden ja testien suhteen vähän mutkattomampi niin päästäisiin taas ihan tosi toimiin. 

Ensi vuodelle on paljon suunnitelmia. Alkuvuodesta olisi tulossa yhteistyöpentue kennel Petremma's:in ja Sari Paanasen kanssa. Emänä tulevassa pentueessa on minun Tyynen sisko Armi eli Africa Ariel. Toivon, että näistä pennuista tulisi yhtä mukavia ja nättejä kuin K-pentue. Ei mitään IGP WM koiria ole luvassa, mutta dobermanneja joilla voi harrastaa ja tahkoa luokkia PK-puolella ja kehtaa viedä näytille näyttelyihin. Mukavia touhukkaita perhekoiria jos ja kun peruskoulutus on kunnossa.

Toinen pentue olisi suunnitteilla kesälle 2021 ihan omalla kennelnimellä, mutta tästä lisää kun asiat varmistuu. 

Yritys on siis kääntää katse kohti tulevaa ja positiivista. Jättää tämä vuosi 2020 johonkin mappi ööhön. Kaikesta huolimatta vuosi on raskaudesta huolimatta ollut hyvin opettavainen jos ei muulla lailla niin ainakin tullut itselle hyvin selväksi minkälaiseen kieroiluun ja selkäänpuukotukseen en ikinä halua lähteä mukaan ja minkalaiseksi ihmiseksi en halua muuttua. Ilman yhteistyötä ja avoimuutta ei päästä minnekään.

Kuva Nordteams FilliFlax

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi?

Kun asiat koiran kanssa alkaa mennä väärille raiteille miksi ei haeta apua? Tämä on kysymys mikä pyörii mielessä. Miksi kynnys pyytää apua ja sanoa me emme pärjää/ tiedä mitä tehdä on niin korkea? Miten me saisimme ihmiset ymmärtämään, että avun pyytäminen ei ole mikään häpeä? Koirasta ei saisi ikinä tulla perheelle rasite vaan koiran pitäisi olla toimiva perheenjäsen ja sen olemassa olosta pitäisi pystyä nauttimaan. Siinä vaiheessa kun nuoren koiran kanssa elämä ei ole kuin päivittäistä taistelua on jossain mennyt pieleen. Vaikka nuori koira osaa ajoittain olla hankala se ei tarkoita, että koira elelee kukkona tunkiolla ja tekee mitä lystää milloin lystää ilman, että omistajilla on minkäänlaista hallintaa tilanteeseen tai pelkäävät puuttua koiran touhuihin. Nuoret koirat varsinkin urokset saattavat kokeilla asetettuja rajoja se on täysin normaalia. Normaalia ei ole, että koiralle ei saa asetettua niitä rajoja. Silloin pitää uskaltaa pyytää apua. Toki elämässä tulee ihmiselle elämä

Rodun turmio

Tänä vuonna on dobermann maailma kuohunut. Dobermannin rotumääritelmään on tehty muutos joka tuli voimaan elokuun alussa. Dobermann on siis nykyisen uuden rotumääritelmän mukaan pitkähäntäinen ja luppakorvainen eli typistys on kielletty. Tämä muutos on aiheuttanut katkeruutta ja jopa suuttumusta jossain päin maailmaa sekä puhetta rodun turmiosta. Dobermann ei näiden ihmisten mukaan ole enään dobermann korvineen ja häntineen. Rumakin koirasta kuulemma tulee. Noh onkos asia ihan nyt noin? Ok myönnän ulkonäkö muuttuu kyllä koirassa typistämättömyyden vuoksi, mutta ruma?!? Ei minusta dobermann ole mitenkään ruma pitkähäntäisenä tai luppakorvaisena. Kovin symppiksen näköisiä tyyppejä ovat ulokkeineenkin. Luonteeseen, terveyteen, käyttöominaisuuksiin ym ihan oikeasti tärkeään asiaan korvat ja hännät ei vaikuta yhtikäs mitään. Typistetty dobermann on komea, mutta onko eettisesti tai moraalisesti oikein silpoa pentuja vain miellyttämään meidän ihmisten silmää? Rodun turmio! Miten korvat

Mikä on hyvä perhekoira?

Tänä viikonloppuna on ollut meillä keskusteluissa minkälainen koira on hyvä perhekoira. Minkälainen koiran pitäisi olla jotta on kiva ja mikä sitten luokitellaan huonoksi. Siitä siis inspiraatio tähän vuodatukseen. Itsellä on kotona tällä hetkellä kaksi hyvin erityyppistä koiraa. Pidän itse kumpaakin hyvänä perhekoirana erilaisuudesta huolimatta. Vanhempi koirista on hyvin sosiaalinen kaikkien ihmisten kanssa. Tulee mielellään jopa väkisin rapsuteltavaksi ja halittavaksi. Tämä koira tykkää kaikennäköisesta huomiosta. On lasten kanssa niin omien kuin vieraiden äärettömän kärsivällinen ja luotettava. Siksi esimerkiksi on ollut äärettömän mukava koiran kanssa käydä lastenvedoissa kyyditsemässä vieraita lapsia. Koira ei innostu tai välitä kiljuvista juoksevista lapsista ja jaksaa olla kärsivällinen jopa ihan pienten vaahtosammuttimien kanssa. On myös ollut äärettömän hyvä koira johon hieman aremmat lapset pystyvät tutustumaan. Muori on myös meidän junioreiden suosiossa sitä on helppo