Siirry pääsisältöön

Enkelikoira


Eilisen shokin jälkeen on pakko hieman purkaa omaa pahaa oloa. Kaikista toiveista huolimatta meidän muorin eli Missyn tarina päätyi eilen eutanasiaan. Totaalinen romahdus kunnossa tapahtui vajaassa vuorokaudessa ja järkytys ei ole vieläkään ohi. Sunnuntai aamuna minulla oli vielä kohtuu pirteä koira ja illalla niin kipeä, että kiljui kivuista eikä edes kipulääkkeet enään auttaneet. Koira ei pystynyt kunnolla kävelemään, makaamaan, kakkaamaan ja aamulla ei edes syömään. Seisoi kyyryssä paikoillaan, tärisi ja vinkui kipua. Missyn vei luusyöpä. Tiesin että koira ei ollut kunnossa, mutta jotta se oli noin kipeä oli järkytys. Muutamaa tapaturmaa ja ripulia lukuunottamatta koirahan oli aina ollut terve.





Missy oli hieno koira. Minun koira sanan jokaisessa merkityksessä. Ei kaikki koirat vaikka miten koulutustunnuksia, näyttelymeriittejä ym. haalivat täytä tätä kriteeriä. Eli kyllä Missyssä oli puutteita, mutta se perusluonne oli koiralla aivan mahtava. Missy oli minun luottokoira.

.
Odotin vuosia sitten Missyn syntymää kuin kuuta nousevaa ja päivä jolloin pennut syntyi 18.3.2008 alkoi viikkojen odotus. Toki kävin pentuja muutaman kerran katsomassa ja sain kasvattajalta moneen kertaan kuvaterveisiä. Silti odotus tuntui pitkältä. Mikä sitten kotiutui täytti kaikki odotukset ajan saatossa. Meidän tupaan asteli häntä tötteröllä, ego elämää suurempana pieni hyvin valpas ja rohkea narttupentu. Kaikki paikat tutkittiin, mitään ei pelännyt, kaikki ruoka maistui ja omat mielipiteet ilmaistiin hyvin voimakkaasti. Olin huvittunut ja samalla aivan myyty ihana Pikku-Myy. Ensimmäisen elinvuoden aikana tämä koira oli saanut minut raivohulluuden partaalle ja samalla kietonut minut aivan totaalisesti "tassunsa" ympärille. Aika pitkälle tämmöisenä meidän suhde jatkui koko koiran elämän. Rakastin tuota koiraa, mutta ikinä en saanut sitä hallintaa täysin. Kyllä oli niin, että Missy vei ja minä vikisin. Hallinnalla en tarkoita jotta ei olisi totellut normi arjessa. Totteli ja äärettömän hyvin, toimi lähes ajatuksen voimalla. Missy oli äärettömän nopea oppinen ja älykäs koira.

Missy on kulkenut minun mukana kaikkialla ja kun sanon kaikkialla niin tarkoitan sitä. Koira on ollut mukana töissä, matkoilla, festareilla ihan joka paikassa. Ikinä ei ole ollut ongelmia kulkea tai matkustaa minnekään. Olemme muuttaneet vaikka kuinka monta kertaa ilman mitään ongelmia. Hoidossa ollessa ollut aina nätisti ilman ongelmia. Äärettömän helppo koira siis arjessa. Lasten kanssa Missy ollut aina äärettömän kärsivällinen ja kiltti. Rakasti käydä lastenvedoissa vetämässä ja olla rapsuteltavana. Jaksanut olla lasten leikeissä mukana ja istunut jo pentuna vauvan vaatteet päällä nukenvaunuissa oikein tyytyväisenä. Ikinä ei ole tarvinnut pelätä jotta mitään lasten kanssa sattuisi. Emona pennuilleen oli mahtava. Ei paljon minulle jäänyt hoidettavaa kuin papereiden vaihtelu. Kyllä niin hyvin hoiti pentunsa.

Tänään oikeastaan vasta tajusin itse, että minulla ei ole enään muoria. Heräsin aamulla herätyskelloon en muorin herätykseen. Minulla ei ollut kaveria keittiössä keittämässä kahvia ja kerjäämässä aamupalaa, eikä kukaan tullut minun kanssa meikkaamaan ja valmistautumaan töihin. Olo on tyhjä. Kaipaan tuota koiraa niin paljon. Toki meillä on täällä vielä Doris eli Missyn tytär, mutta Missy on meillä ollut aina se "lemmikki". Missy ollut koira joka touhuaa mukana arjen askareissa, istuu kainalossa telkkaria katsellen, läpsi tassulla rapsutuksia vaatien ja touhuili lasten kanssa vaikka ja mitä. Nyt meillä ei ole sitä. Doris enimmäkseen nukkuu kotona. Jossain lähellä, mutta ei ikinä ole niin viihtynyt kainalossa tai höösännyt sen kummemmin mukana. Doris on täysin yhden ihmisen eli minun koira ei semmoinen jota lasten kanssa leikkiminen tai muiden rapsuttelu kiinnostaisi. Koti tuntuu nyt niin kovin tyhjältä.

Tiedän että en olisi Missyä pystynyt pelastamaan. Silti sisällä kaivaa niin valtava itsesyytös ja tunne jotta minun olisi pitänyt pystyä tekemään vielä jotain. Tiedän kyllä, että asia ei ollut näin. En vain ollut enkä vieläkään ole valmis koirastani luopumaan. Enkä minä yksin vaan myös mieheni ja lapsemme kaipaavat koiraa. Missy oli kovin rakastettu muori. Jotenkin koen myös huonoa omaatuntoa siitä etten ollut ystävääni saattamassa viimeiselle matkalle. Olin töissä ja vaikka en olisi ollutkaan en olisi varmasti pystynyt häntä viemään. Missy nukahti viimeisen kerran mieheni syliin. Missy ei ollut yksin vaan mukana oli ihminen ketä Missy rakasti ja joilla oli ihan oma juttu keskenään. Mieheni kertoi jotta koira oli aivan levollinen kuin olisi tiennyt helpotuksen tulevan. Kömpi vain syliin ja nukkui pois. Minun sydän on nyt murtunut, mutta onneksi Missystä on vain kauniit ja hyvät muistot.


Haluan vielä lopuksi kiittää kaikkia osanotoista, myötäelämisestä sekä kauniista viesteistä. Suurimmat kiitokset haluan lähettää Missyn kasvattajalle Petra Parviainen-Tohmolle, kiitos että luotit aikoinaan minulle tämän koira. Kiitos! En olisi parempaa koiraa edes uskaltanut toivoa.







Lepää rauhassa enkelikoirani Petremma's Fetish Babe BG
18.3.2008-31.8.2015

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi?

Kun asiat koiran kanssa alkaa mennä väärille raiteille miksi ei haeta apua? Tämä on kysymys mikä pyörii mielessä. Miksi kynnys pyytää apua ja sanoa me emme pärjää/ tiedä mitä tehdä on niin korkea? Miten me saisimme ihmiset ymmärtämään, että avun pyytäminen ei ole mikään häpeä? Koirasta ei saisi ikinä tulla perheelle rasite vaan koiran pitäisi olla toimiva perheenjäsen ja sen olemassa olosta pitäisi pystyä nauttimaan. Siinä vaiheessa kun nuoren koiran kanssa elämä ei ole kuin päivittäistä taistelua on jossain mennyt pieleen. Vaikka nuori koira osaa ajoittain olla hankala se ei tarkoita, että koira elelee kukkona tunkiolla ja tekee mitä lystää milloin lystää ilman, että omistajilla on minkäänlaista hallintaa tilanteeseen tai pelkäävät puuttua koiran touhuihin. Nuoret koirat varsinkin urokset saattavat kokeilla asetettuja rajoja se on täysin normaalia. Normaalia ei ole, että koiralle ei saa asetettua niitä rajoja. Silloin pitää uskaltaa pyytää apua. Toki elämässä tulee ihmiselle elämä

Rodun turmio

Tänä vuonna on dobermann maailma kuohunut. Dobermannin rotumääritelmään on tehty muutos joka tuli voimaan elokuun alussa. Dobermann on siis nykyisen uuden rotumääritelmän mukaan pitkähäntäinen ja luppakorvainen eli typistys on kielletty. Tämä muutos on aiheuttanut katkeruutta ja jopa suuttumusta jossain päin maailmaa sekä puhetta rodun turmiosta. Dobermann ei näiden ihmisten mukaan ole enään dobermann korvineen ja häntineen. Rumakin koirasta kuulemma tulee. Noh onkos asia ihan nyt noin? Ok myönnän ulkonäkö muuttuu kyllä koirassa typistämättömyyden vuoksi, mutta ruma?!? Ei minusta dobermann ole mitenkään ruma pitkähäntäisenä tai luppakorvaisena. Kovin symppiksen näköisiä tyyppejä ovat ulokkeineenkin. Luonteeseen, terveyteen, käyttöominaisuuksiin ym ihan oikeasti tärkeään asiaan korvat ja hännät ei vaikuta yhtikäs mitään. Typistetty dobermann on komea, mutta onko eettisesti tai moraalisesti oikein silpoa pentuja vain miellyttämään meidän ihmisten silmää? Rodun turmio! Miten korvat

Mikä on hyvä perhekoira?

Tänä viikonloppuna on ollut meillä keskusteluissa minkälainen koira on hyvä perhekoira. Minkälainen koiran pitäisi olla jotta on kiva ja mikä sitten luokitellaan huonoksi. Siitä siis inspiraatio tähän vuodatukseen. Itsellä on kotona tällä hetkellä kaksi hyvin erityyppistä koiraa. Pidän itse kumpaakin hyvänä perhekoirana erilaisuudesta huolimatta. Vanhempi koirista on hyvin sosiaalinen kaikkien ihmisten kanssa. Tulee mielellään jopa väkisin rapsuteltavaksi ja halittavaksi. Tämä koira tykkää kaikennäköisesta huomiosta. On lasten kanssa niin omien kuin vieraiden äärettömän kärsivällinen ja luotettava. Siksi esimerkiksi on ollut äärettömän mukava koiran kanssa käydä lastenvedoissa kyyditsemässä vieraita lapsia. Koira ei innostu tai välitä kiljuvista juoksevista lapsista ja jaksaa olla kärsivällinen jopa ihan pienten vaahtosammuttimien kanssa. On myös ollut äärettömän hyvä koira johon hieman aremmat lapset pystyvät tutustumaan. Muori on myös meidän junioreiden suosiossa sitä on helppo