Siirry pääsisältöön

Ensi vuoden suunnitelmia ja muuta höpinää

Pari viikkoa on nyt takana pentujen lähdöstä ja olemme päässeet harjoittelemaan elämää kolmen koiran omistajina. No joo alkuun pitää heti todeta niitä on taas paljon. Ihan oikeasti 3 dobermannia on paljon koiraa. Onneksi kaikki ovat ihan täyspäisiä kavereita niin kyllä me tämäkin klaarataan. Doriksen ja Tyynen välit ovat edelleen semmoinen viha/rakkaus suhde, että siitä ei ota kukaan selvää. Välillä ollaan parhaita kavereita välillä yritettävät toisensa tappaa. Toisia puolustetaan muilta, mutta keskinäistä kähinää tulee milloin mistäkin. Doris on kohtuu reilu ja pitkäpinnainen koira ollut aina, mutta Tyyne osaa painella sen nappuloista ihan huolella. Tyyne on kauhean kiltti siitä ei ole kyse vaan innostuessaan Tyyneltä unohtuu se ulkopuolinen maailma ja soveliaisuusrajat menevät rikki. Sitä ei Doris hyvällä aina katso. Tyynellä on välillä vaikeuksia havainnoida kavereiden ilmeitä, eleitä ja merkkejä siitä millä muut yrittävät osoittaa millä kirjan sivulla mennään ja tämä johtaa aina välillä nokka pokkaan tyttöjen välillä. Näistä on sitten muistoina 101 reikää koirissa. Tietenkin lisänä on vielä tämä 2 vuoden muka aikuisuus ja Tyyne on aina välillä sitä mieltä, että hän on maailman napa ja saa tehdä mitä huvittaa milloin huvittaa.
Judas kasvaa kohisten kahden suojelijoidensa huomassa ja sitä ne kirjaimellisesti pojalle on. Hyvin pitävät huolta pienestä sanoisin jopa liian suojelevasti. Tästä syystä olemme paljon käyneet ihan kaksin tutustumassa paikkoihin. On ihan hyvä, että pikkumies oppii kulkemaan ilman bodyguardejaan ja kokemaan maailmaa ihan omin jaloin. Toinen ihan käytännön syy on remmilenkkeily. Mikään ei ole painajaismaisempaa kuin kuljettaa kolmea dobermannia narussa peilijäällä jo ilman tuota jäätä homma on jo tarpeeksi jännittävää. On huomattavasti helpompaa kulkea kahden kanssa ja erikseen ulkoiluttaa Judas. Doris ja Tyyne sentään kiskovat vain yhteen suuntaan. Judas poukkoilee kaikkialle, pyörii jaloissa ja tekee äkkipysähdyksiä kun näkee jotain jännittävää ulkona.



Tyynestä on kasvanut ihan aikuisten oikeasti mukava koira. Okei se on edelleen touho ja tuskin se muuksi tulee ikinä muuttumaankaan. Mutta se on koira jonka kanssa on nykyään ihan hauska touhuilla. Se yrittää ihan tosissaan, sillä riittää intoa eikä se viettien puolesta tyhjä ole. Siitä löytyy ihan kivasti tavaraa kun se sähellys on saatu kohdistettua oikeaan tekemiseen. Nätti se on myös edelleen, mutta tuo kasvu saisi kyllä jo loppua. Se alkaa olla jo niin iso, että alan itseni tunteä kääpiöksi ja tuntuu kuin pientä hevosta kävelyttäisin kun sen kanssa liikun.



Doris on edelleen mun kylkiluu. Siinä on melkein kaikki mitä olen koirasta ikinä halunnut. Eli minun käteen hyvin sopiva koira. Aika sen kanssa on vaan kulunut luvattoman nopeasti. En millään voi uskoa, että ensi vuonna sekin on jo 7 vuotias. Jotenkin olen aina vaan elänyt siinä kuvitelmassa, että meillä on vielä kaikki aika maailmassa. Niin kiitollinen olen tästä koirasta sen kanssa ollaan opittu paljon ja toivottavasti meillä on vielä monta seikkailua jäljellä.


Judaksesta nyt ei hirveitä vielä voi kertoa. Se on söpö kuin karkki sekä pehmeä ja vähän pullea. Se rakastaa koko pienen pennun sydämmellä sen korvat menee rusetille ja koko pentu hytkyy hännän mukana. Se touhuaa, tutkii, leikkii, puree ja tekee kaikkea hölmöä mitä pennut tekevät. Se on vienyt mun sydämen täysin. Se on huvittavan totinen jöröjukka ja jatkaa äitinsä jalanjäljissä mielensäpahoittamisen jaloa taitoa. Se on itsepäinen kuin pieni aasi ja pienenä anarkistina protestoi kaikkia sääntöjä vastaan. Siinä vaikuttaisi olevan kivasti taistelutahtoa ja ahne se on kuin pieni porsas. Oppii myös hyvin nopeasti. Hyvin kivan oloinen pentu siis. Noh edelleen hän on hyvin skeptinen vieraita ihmisiä kohtaan. Kyllä namin hakee ja käy haistelemassa, mutta jos sitä yrittää hipelöidä on se vaan ällöä. Siitä ei varmaan ikinä mitään vieraiden halinallea tule, mutta se ei minua haittaa pätkääkään.

Kovasti nyt olen suunnitellut mitä noiden kanssa ensi vuonna pitäisi sitten tehdä. Kai sitä pitäisi tavoitettakin laittaa niin saa jotain aikaiseksi. Muuten ainakin minulla jää vain suunnitteluksi. Tässä nyt mitä olen ajatellut on kirjattu kerrankin ylös. Voin sitten ensi vuoden lopulla ihmetellä onko miten hyvin onnistuttu.

Doris
Doriksen kanssa kyllä pakko se BSL3 käydä tekemässä ja se viimeinen serti jostain käydä metsästämässä niin saadaan se valiotitteli viimeinkin taskuun. Sen jälkeen odotellaan rollaattoriluokkaa ennen seuraavia misseilyjä. Muuten me taidetaan vain nuuskia jälkeä koska näin aivopieruna sain idean, että me korkataan FH vielä tämän elämän aikana. Tärkein tehtävä Doriksella on kuitenkin pysyä terveenä.

Tyyne
Tyynen olen jo luonnetestiin ilmoittanut. Jos me ei jälleen paikkaa jollekin kumminkaimansiskolle menetetä olisi KORAD titteli taskussa testin läpäisyn jälkeen. BH tietenkin olisi ensi vuonna edessä ja jos ZTP paikka saadaan niin se olisi tavoite. Muuten me jatketaan treenaamista kun se treeniryhmäkin ollaan saatu. Loput terveystarkit eli selkä ja sydän tehdään myös. Selkä käydään kuvaamassa Suomessa niin saadaan ihan viralliset tulokset siitäkin. Erkkarit Suomi ja Ruotsi olisi tarkoitus taas pyörähtää. Muuten taidetaan nuo allrounderit jättää väliin me ei tarvita yhtään lisää T:tä hännän takia. Tämä on harmillista koska koira on ihan oikeasti kaunis. Yksi kauneimmista mitä olen nähnyt.

Judas
Judakselle en nyt mitään tavoitteita laita. Sen tehtävä on kasvaa isoksi ja viisastua vähän, treenata hurjasti ja harjoitella elämää. Erkkarit kyllä pyöritään läpi ja ensi vuoden lopussa käydään kuvaamassa lonkat ja kyynärät. Siinä se.

Ihan epätoivoisen vaikealta ei tuo näin luettuna vaikuta. Eli ihan on vielä tehtävissä nuo tavoitteet. Nyt kun työkuviot muuttuneet semmoisiksi normi ihmisen työajoiksi niin aikakin riittää ainakin jotain koirien kanssa tekemään. Tämä vuosi 2017 on mennyt aivan penkin alle koirailun suhteen. Aika ei yksinkertaisesti ole riittänyt ja se päivä kuukaudessa milloin vapaalla olisi ollut olen ollut niin väsynyt, etten ole jaksanut edes miettiä treenejä. Onneksi sentään hieno J-pentue saatiin maailmalle ei siis ihan täysin hukkaan mennyt tämä vuosi.

Oikein hyvää ja menestyksekästä vuotta 2018 kaikille!
Toivoo Marinka & co

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi?

Kun asiat koiran kanssa alkaa mennä väärille raiteille miksi ei haeta apua? Tämä on kysymys mikä pyörii mielessä. Miksi kynnys pyytää apua ja sanoa me emme pärjää/ tiedä mitä tehdä on niin korkea? Miten me saisimme ihmiset ymmärtämään, että avun pyytäminen ei ole mikään häpeä? Koirasta ei saisi ikinä tulla perheelle rasite vaan koiran pitäisi olla toimiva perheenjäsen ja sen olemassa olosta pitäisi pystyä nauttimaan. Siinä vaiheessa kun nuoren koiran kanssa elämä ei ole kuin päivittäistä taistelua on jossain mennyt pieleen. Vaikka nuori koira osaa ajoittain olla hankala se ei tarkoita, että koira elelee kukkona tunkiolla ja tekee mitä lystää milloin lystää ilman, että omistajilla on minkäänlaista hallintaa tilanteeseen tai pelkäävät puuttua koiran touhuihin. Nuoret koirat varsinkin urokset saattavat kokeilla asetettuja rajoja se on täysin normaalia. Normaalia ei ole, että koiralle ei saa asetettua niitä rajoja. Silloin pitää uskaltaa pyytää apua. Toki elämässä tulee ihmiselle elämä

Rodun turmio

Tänä vuonna on dobermann maailma kuohunut. Dobermannin rotumääritelmään on tehty muutos joka tuli voimaan elokuun alussa. Dobermann on siis nykyisen uuden rotumääritelmän mukaan pitkähäntäinen ja luppakorvainen eli typistys on kielletty. Tämä muutos on aiheuttanut katkeruutta ja jopa suuttumusta jossain päin maailmaa sekä puhetta rodun turmiosta. Dobermann ei näiden ihmisten mukaan ole enään dobermann korvineen ja häntineen. Rumakin koirasta kuulemma tulee. Noh onkos asia ihan nyt noin? Ok myönnän ulkonäkö muuttuu kyllä koirassa typistämättömyyden vuoksi, mutta ruma?!? Ei minusta dobermann ole mitenkään ruma pitkähäntäisenä tai luppakorvaisena. Kovin symppiksen näköisiä tyyppejä ovat ulokkeineenkin. Luonteeseen, terveyteen, käyttöominaisuuksiin ym ihan oikeasti tärkeään asiaan korvat ja hännät ei vaikuta yhtikäs mitään. Typistetty dobermann on komea, mutta onko eettisesti tai moraalisesti oikein silpoa pentuja vain miellyttämään meidän ihmisten silmää? Rodun turmio! Miten korvat

Mikä on hyvä perhekoira?

Tänä viikonloppuna on ollut meillä keskusteluissa minkälainen koira on hyvä perhekoira. Minkälainen koiran pitäisi olla jotta on kiva ja mikä sitten luokitellaan huonoksi. Siitä siis inspiraatio tähän vuodatukseen. Itsellä on kotona tällä hetkellä kaksi hyvin erityyppistä koiraa. Pidän itse kumpaakin hyvänä perhekoirana erilaisuudesta huolimatta. Vanhempi koirista on hyvin sosiaalinen kaikkien ihmisten kanssa. Tulee mielellään jopa väkisin rapsuteltavaksi ja halittavaksi. Tämä koira tykkää kaikennäköisesta huomiosta. On lasten kanssa niin omien kuin vieraiden äärettömän kärsivällinen ja luotettava. Siksi esimerkiksi on ollut äärettömän mukava koiran kanssa käydä lastenvedoissa kyyditsemässä vieraita lapsia. Koira ei innostu tai välitä kiljuvista juoksevista lapsista ja jaksaa olla kärsivällinen jopa ihan pienten vaahtosammuttimien kanssa. On myös ollut äärettömän hyvä koira johon hieman aremmat lapset pystyvät tutustumaan. Muori on myös meidän junioreiden suosiossa sitä on helppo