Siirry pääsisältöön

Muuttopuuhia

Näin tavoistani poiketen päätin raapustella jotain ihan muuta. Eli tällä kertaa ei ole tiedossa ihan pelkkää koiraa. Parin viikon hiljaiselo blogimaailmasta johtuu muutosta ja siihen liittyvästä häsellyksestä. Päädyimme kesän lopulla tulokseen jotta entinen asuntomme on armottoman pieni meidän hullulan klaanille. Ok onhan se söpön perhekeskeistä kun 5 henkilöä ja 2 hurttaa on ängettynä pieneen asuntoon. Yksinäistä ei ole ikinä ja perheaikaa on pakko viettää vaikka ei haluaisikaan. Laatuaika yksin tarkoitti lukittautumista vessaan. Aikuisten yhteisestä laatuajasta ei tarvinnut edes haaveilla. :D Erinäisten vaiheiden kautta siis härkää sarvista. Asunto myyntiin ja uutta ihmettelemään. Asunnon myynti meni nopeasti ja uusi torppakin löytyi sukkelaan toki asuntoja kävimme katsomassa useaa (lue kymmeniä) ennen kuin miellyttävä löytyi korkealta Hässelbyn kattojen korkeudelta.

Armottoman pakkaamisen ja tavaran roijaamisen jälkeen alkoi tietenkin pakollinen siivous/remppaus uuteen sekä vanhaan asuntoon. Muuttaminen itsessään on syvältä jostain. En tiedä ketään joka nauttisi tavaran kantamisesta tai laatikkokasojen keskellä elämisestä. Toki useamman muuton kokemuksella alkaa pakkaus ja roijaus menemään jo suht ammattilaisen ottein rutiinille. Mutta voi miten tykkään laittaa uutta kotia kuntoon. Olo on kuin jouluaattona kun laatikkoja availee ja "löytää" tavarat. Hieman hätäisen luonteeni ansiosta tavaroiden purku tapahtuukin suht haipakkaan tahtiin meidän taloudessa. Hiljaa hyvä tulee ei ikinä ole kuulunut sanavarastoon. Onneksi tuo miehenikään ei sieltä rauhallisimmasta päästä ole joten draamoja hidastelusta ei ehdi syntyä.

Uusi kotimme oli pääpiirteittäin hyvässä kunnossa eli mitään suurta ei tarvinnut tehdä. Itseä ei kovasti miellyttänyt hyvin mummomaiset kukkatapetit tai olohuoneessa vallitseva urean värinen pilvitapetti jota somisti ihanat keltaiset kukat. Seinät saivat siis muodonmuutoksen samantien. Pääväreiksi valikoitui tietenkin valkoinen ja musta. Tähän on sitten helppo jotain mausteväriä laitella sekaan fiiliksien mukaan.

Remontin tekeminen lasten ja koirien kanssa on omalla laillaan osoittautunut erilaiseksi. Minusta on hienoa kyllä, että lapsukaiset haluavat osallistua ja tehdä. Perfektionisti joutuu vain välillä hieman pinnistelemään kun asiat ei ehkä menekään ihan oppikirjan mukaan. No mutta on lapset saaneet teippailla ovenpieliä, maalailla pohjia ja mittailla tapetteja. Ovat ihan oikeasti siis olleet myös suureksi avuksi. Karvaiset ystävämme ovat yrittäneet auttaa myös kovasti. Ovat kävelleet tapettirullien päällä, maaliämpärissä ja tehneet lopputarkastuksia jo maalattuihin kohtiin. Avuliaat koiramme joutuivat loppupeleissä maaliläikkien peitteleminä eristyksiin toiseen huoneeseen maalauksen ajaksi. Tapetoinnissa saivat ihmetellä touhua keskelle huonetta siirretyn sohvan päältä.

Kotimme alkaa pikkuhiljaa valmistua. Vielä olisi edessä verhojen ym. pienten sisutusjuttujen metsästystä. Eli sisutuslehdet ja sivustot on ahkerassa käytössä. Pää pullollaan ideoita... Kyllä se tästä taas.





Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi?

Kun asiat koiran kanssa alkaa mennä väärille raiteille miksi ei haeta apua? Tämä on kysymys mikä pyörii mielessä. Miksi kynnys pyytää apua ja sanoa me emme pärjää/ tiedä mitä tehdä on niin korkea? Miten me saisimme ihmiset ymmärtämään, että avun pyytäminen ei ole mikään häpeä? Koirasta ei saisi ikinä tulla perheelle rasite vaan koiran pitäisi olla toimiva perheenjäsen ja sen olemassa olosta pitäisi pystyä nauttimaan. Siinä vaiheessa kun nuoren koiran kanssa elämä ei ole kuin päivittäistä taistelua on jossain mennyt pieleen. Vaikka nuori koira osaa ajoittain olla hankala se ei tarkoita, että koira elelee kukkona tunkiolla ja tekee mitä lystää milloin lystää ilman, että omistajilla on minkäänlaista hallintaa tilanteeseen tai pelkäävät puuttua koiran touhuihin. Nuoret koirat varsinkin urokset saattavat kokeilla asetettuja rajoja se on täysin normaalia. Normaalia ei ole, että koiralle ei saa asetettua niitä rajoja. Silloin pitää uskaltaa pyytää apua. Toki elämässä tulee ihmiselle elämä

Rodun turmio

Tänä vuonna on dobermann maailma kuohunut. Dobermannin rotumääritelmään on tehty muutos joka tuli voimaan elokuun alussa. Dobermann on siis nykyisen uuden rotumääritelmän mukaan pitkähäntäinen ja luppakorvainen eli typistys on kielletty. Tämä muutos on aiheuttanut katkeruutta ja jopa suuttumusta jossain päin maailmaa sekä puhetta rodun turmiosta. Dobermann ei näiden ihmisten mukaan ole enään dobermann korvineen ja häntineen. Rumakin koirasta kuulemma tulee. Noh onkos asia ihan nyt noin? Ok myönnän ulkonäkö muuttuu kyllä koirassa typistämättömyyden vuoksi, mutta ruma?!? Ei minusta dobermann ole mitenkään ruma pitkähäntäisenä tai luppakorvaisena. Kovin symppiksen näköisiä tyyppejä ovat ulokkeineenkin. Luonteeseen, terveyteen, käyttöominaisuuksiin ym ihan oikeasti tärkeään asiaan korvat ja hännät ei vaikuta yhtikäs mitään. Typistetty dobermann on komea, mutta onko eettisesti tai moraalisesti oikein silpoa pentuja vain miellyttämään meidän ihmisten silmää? Rodun turmio! Miten korvat

Mikä on hyvä perhekoira?

Tänä viikonloppuna on ollut meillä keskusteluissa minkälainen koira on hyvä perhekoira. Minkälainen koiran pitäisi olla jotta on kiva ja mikä sitten luokitellaan huonoksi. Siitä siis inspiraatio tähän vuodatukseen. Itsellä on kotona tällä hetkellä kaksi hyvin erityyppistä koiraa. Pidän itse kumpaakin hyvänä perhekoirana erilaisuudesta huolimatta. Vanhempi koirista on hyvin sosiaalinen kaikkien ihmisten kanssa. Tulee mielellään jopa väkisin rapsuteltavaksi ja halittavaksi. Tämä koira tykkää kaikennäköisesta huomiosta. On lasten kanssa niin omien kuin vieraiden äärettömän kärsivällinen ja luotettava. Siksi esimerkiksi on ollut äärettömän mukava koiran kanssa käydä lastenvedoissa kyyditsemässä vieraita lapsia. Koira ei innostu tai välitä kiljuvista juoksevista lapsista ja jaksaa olla kärsivällinen jopa ihan pienten vaahtosammuttimien kanssa. On myös ollut äärettömän hyvä koira johon hieman aremmat lapset pystyvät tutustumaan. Muori on myös meidän junioreiden suosiossa sitä on helppo